Chifteluţe din heringi sau scrumbii sărate
PrinteazaChifteluţe din heringi sau scrumbii sărate
Ingrediente:
- 2 heringi
- 1 ou
- 2 felii de pîine albă (miezul)
- 1 ceapă
- 1 lingură pătrunjel şi mărar tocat
- 2 linguri ulei
- pesmet
Mod de preparare:
Se spală bine heringii, se despică pe burtăşi se ţin în apă călduţă 5–6 ore. Se scot din apă, se trage pieliţa şi se îndepărtează toate oasele.
Apoi se dau prin maşina de tocat împreună cu ceapa crudăşi miezul de pîine muiat în lapte sau apăşi bine stors.
Se amestecă bine tocătura cu oul şi verdeaţa şi se fac chiftele ca din carne.
Se dau prin pesmet şi se prăjeşte în ulei încins. Se servesc fierbinţi.
Pofta buna!