Chifteluţe din inimă de porc
PrinteazaChifteluţe din inimă de porc
- 500 g inimă de porc
- 1 felie de franzelă înmuiată în lapte şi presată bine
- 2 cepe
- 5-6 căţei de usturoi
- 3 ouă
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- 1 lingură griş
- 200 ml ulei
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi usturoiul, tai ceapa mărunt şi o căleşti în puţin ulei, iar usturoiul îl pisezi. Dai prin maşina de tocat inima bine spălată şi curăţată, adaugi ceapa călită, usturoiul, pâinea înmuiată, gălbenuşurile, pătrunjelul tocat, grisul şi albuşurile bătute spumă.
Potriveşti gustul de sare şi piper şi omogenizezi compoziţia. Cu mâna umedă formezi apoi chifteluţe potrivite, pe care le dai prin făină şi pesmet şi le prăjeşti în ulei încins. Sunt bune fierbinţi, cu diferite garnituri sau cu sos de smântână şi mărar.
Poftă bună!