Chifteluţe din legume cu parmezan
PrinteazaO reteta simpla de chiftelute din legume cu parmezan din: cartofi, morcovi, usturoi, patrunjel, parmezan, oua, pesmet, sare, iaurt slab, maioneza, cicoare rosie, frunze de spanac si frunze de salata verde.
- 400 g cartofi
- 200 g morcovi
- 1 căţel de usturoi
- 1 legătură mică de pătrunjel
- 200 g parmezan ras
- 2-3 ouă
- pesmet
- sare şi piper
pentru sos:
- 200 g iaurt slab
- 2 linguri maioneză
pentru salată:
- 100 g frunze de cicoare roşie (radicchio)
- 100 g frunze de salată verde
- 100 g frunze de spanac
Mod de preparare:
Curăţă şi spală cartofii şi morcovii. Taie legumele în bucăţi şi pune-le la fiert în apă cu sare, în două vase separate, pentru circa 20 de minute. Intre timp, toacă mărunt usturoiul şi pătrunjelul. Scurge bine legumele de toată apa în care au fiert, apoi pasează-le.
Pune legumele pasate într-un bol, adaugă usturoiul şi pătrunjelul, ouăle, parmezanul şi pesmet până când obţii o compoziţie consistentă. Amestecă bine până se omogenizează şi condimentează cu sare şi piper, după gust.
Formează chifteluţele cu ajutorul unei linguri pentru îngheţată sau cu mâna. Imbracă o tavă cu hârtie de copt, aşază chifteluţele deasupra şi dă-le la cuptor, încălzit la 180° C, pentru circa 30 de minute.
Prepară sosul amestecând iaurtul cu maioneza. Serveşte chifteluţele fierbinţi, cu sos şi cu o salată mixtă formată din cicoare roşie, salată verde, frunze de spanac.
Chifteluţe din legume cu parmezan
Poftă bună!