Chiftelute din legume
PrinteazaChiftelute din legume din: cartofi, dovlecei, morcov, usturoi, ceapa, marar, ulei, sare, piper, pesmet.
- 3 cartofi
- 1 dovlecel
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 căţei usturoi
- 1 legătură mărar
- ulei
- sare
- piper
- pesmet
Mod de preparare:
Cartofii se spală de pământ şi se pun la fiert cu tot cu coajă în apă rece. Dovlecelul se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea mare.
Usturoiul şi ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Morcovul se curăţă, se spală şi se dă pe răzătoarea mică.
După ce s-au fiert cartofii, se curăţă de coajă şi se dau şi ei pe răzătoarea mare. Se amestecă toate aceste ingrediente, se adaugă mărarul tocat mărunt şi câteva linguri de pesmet (vreo 5-6 linguri). Se condimentează cu sare şi piper.
Se lasă compoziţia să se odihnească timp de 10 minute. Cu mâna udă se formează chifteluţe care se prăjesc în ulei încins sau se pot pune la cuptor într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Pofta buna!