Chiftelute din legume

Printeaza

Chiftelute din legume din: cartofi, dovlecei, morcov, usturoi, ceapa, marar, ulei, sare, piper, pesmet.

Ingrediente:Chiftelute din legume

  • 3 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2 căţei usturoi
  • 1 legătură mărar
  • ulei
  • sare
  • piper
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală de pământ şi se pun la fiert cu tot cu coajă în apă rece. Dovlecelul se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea mare.

Usturoiul şi ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Morcovul se curăţă, se spală şi se dă pe răzătoarea mică.

După ce s-au fiert cartofii, se curăţă de coajă şi se dau şi ei pe răzătoarea mare. Se amestecă toate aceste ingrediente, se adaugă mărarul tocat mă­runt şi câteva linguri de pesmet (vreo 5-6 linguri). Se condimentează cu sare şi piper.

Se lasă compoziţia să se odihnească timp de 10 minute. Cu mâna udă se formea­ză chifteluţe care se prăjesc în ulei încins sau se pot pune la cuptor într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.