Chiftelute din mazăre cu susan
PrinteazaO reteta de chiftelute din mazare cu susan: mazare, urda, oua, frunze de menta, parmezan, usturoi, semitne de susan, pesemt, iaurt, sare si piper alb.
- 1 kg mazare boabe
- 300 g urda
- 2 oua
- cateva frunze de menta
- 100 g parmezan ras
- 2 catei de usturoi
- 100 g seminte de susan
- 200 g pesmet
sosul:
- 400 g iaurt slab
- sare
- piper alb
- frunze de menta
Mod de preparare:
Puneţi mazărea la fiert în apă sărată care clocoteşte. După 12 -15 minute, opriţi focul, scurgeţi mazărea, lăsaţi-o la răcit putin şi apoi mărunţiti-o cu ajutorul unui mixer.
In piureul obtinut adăugaţi usturoiul pisat foarte bine, urda mărunţită, parmezanul ras, ouăle, frunzele de mentă, pisate într-un mojar, sare şi piper. Amestecaţi bine ingredientele şi puneţi compoziţia la frigider pentru 30 de minute. Dacă după acest timp, compoziţia este prea moale, adăugaţi în ea pesmet.
Cu mâinile umezite formaţi chiftelute. Treceţi chifteluţele printr-un amestec de pesmet şi seminţe de susan. Puneţi-le pe hârtie de copt într-o tavă şi coaceţi-le la foc mare. La servire, adăugaţi iaurtul condimentat cu sare şi piper şi aromat cu frunze proaspete de mentă.
Chiftelute din mazăre cu susan
Pofta buna!
Bune chiftelutele astea 🙂