Chiftelute din naut

Printeaza

Chiftelute din naut din: naut, paine, faina, ceapa, usturoi, patrunjel, coriandru, chimion, boia, chilli, sare, piper, ulei, bicarbonat, seminte de susan.

 

Ingrediente:Chiftelute din naut

  • 200 g năut
  • 3 felii franzelă (fără coajă)
  • 11/2 lingură făină
  • 1 ceapă mare
  • 4-5 căţei usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 11/2 linguriţă rasă coriandru boabe măcinat
  • 1/4 linguriţă chimion măcinat
  • 1 vârf de linguriţă piper
  • 1 vârf de linguriţă boia dulce
  • chilli
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură seminţe susan
  • sare
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Se pune multă apă peste năut şi se lasă la înmuiat peste noapte. Se scurge năutul de apă şi se mixează bine cu robotul.

Se adaugă făina, pâinea sfărâmată, ceapa, usturoiul şi pătrunjelul tocate fin.

Se adaugă restul condimentelor şi se mixează până devine păstoasă compo­ziţia. Se dă compoziţia la frigider pentru 1 oră.

Se încinge bine uleiul într-un vas mic, scopul este să se pregătească o baie de ulei cu nivel mai înalt decât grosimea chiftelei.

Se ia cu lingura din compoziţie şi cu podul palmei se presează bine.

Se modelează chifteaua cu mâna şi se presează marginile ascuţite, se obţine o formă ca de ou apîatizat un pic.

Se dă focul la minimum (pe ochiul cel mai mic) şi se pun chiftelele câte încap, dar să nu fie foarte înghesuite.

Se prajesc până când devin aurii.

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Nu am facut niciodata chiftele din astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.