Chiftele de orez prajite in pesmet din: orez, unt, rosii, oua, pesmet, busuioc, ulei. Ingrediente: 500 g orez 30 g unt 2-3 roşii uscate 3 ouă pesmet 5-6 frunze busuioc ulei sare piper Mod de preparare: Orezul se pune la fiert în 1,2 l apă cu un praf de sare. Se lasă la fiert 15 […]
Chifteluţe din orez cu chimen si nucsoara
PrinteazaChifteluţe din orez cu chimen si nucsoara din: orez, dovlecel, ceapa, parmezan, ou, faina, ulei, sare, piper, chimen, nucsoara, patrunjel verde.
Ingrediente:
- 150 g orez
- 1 dovlecel
- 1 ceapă
- 50 g parmezan ras
- 1 ou
- 2 linguri făină
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- nucşoară
- chimen
- 1 legatura pătrunjel verde
Mod de preparare:
Orezul se alege şi se spală. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în 2-3 linguri ulei.
Se adaugă orezul şi se căleşte 1-2 minute. Se stinge cu apă fierbinte şi se fierbe înăbuşit până ce orezul se înmoaie şi absoarbe toată apa din tigaie.
Dovlecelul se curăţă, se spală şi se rade. Se amestecă cu orezul fiert şi răcit, parmezanul ras, oul bătut, o lingură făină, condimente şi verdeaţă după gust.
Se formează chiftelele, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins.
Chifteluţe din orez cu chimen si nucsoara
Pofta buna!
Chiftele de orez in pesmet din: orez, ceapa, ulei, faina, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 500 g orez 1,5 l apă 4 cepe potrivite ulei 1-2 linguri făină 100 g pesmet sare si piper Mod de preparare: Speli orezul în câteva ape şi îl fierbi în apă cu un praf de sare. Il scurgi bine […]
Pofta buna!