Chifteluţe din orez cu chimen si nucsoara

Printeaza

Chifteluţe din orez cu chimen si nucsoara din: orez, dovlecel, ceapa, parmezan, ou, faina, ulei, sare, piper, chimen, nucsoara, patrunjel verde.

Ingrediente:

  • 150 g orez
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapă
  • 50 g parmezan ras
  • 1 ou
  • 2 linguri făină
  • 100 ml ulei
  •  sare
  •  piper
  •  nucşoară
  •  chimen
  • 1 legatura pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Orezul se alege şi se spală. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în 2-3 linguri ulei.

Se adaugă orezul şi se căleşte 1-2 minute. Se stinge cu apă fierbinte şi se fierbe înăbuşit până ce orezul se înmoaie şi absoarbe toată apa din tigaie.

Dovlecelul se curăţă, se spală şi se rade. Se amestecă cu orezul fiert şi răcit, parmezanul ras, oul bătut, o lingură făină, condimente şi verdeaţă după gust.

Se formează chiftelele, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins.

 

Chifteluţe din orez cu chimen si nucsoara

Chiftelute_din_orez_cu_chimen_si_nucsoara

Pofta buna!

 

 

 

 

Chiftele de orez prajite in pesmet 

Chiftele de orez prajite in pesmet din: orez, unt, rosii, oua, pesmet, busuioc, ulei. Ingrediente: 500 g orez 30 g unt 2-3 roşii uscate 3 ouă pesmet 5-6 frunze busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: Orezul se pune la fiert în 1,2 l apă cu un praf de sare. Se lasă la fiert 15 […]

Chiftele de orez in pesmet

Chiftele de orez in pesmet din: orez, ceapa, ulei, faina, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 500 g orez 1,5 l apă 4 cepe potrivite ulei 1-2 linguri făină 100 g pesmet sare si piper   Mod de preparare: Speli orezul în câteva ape şi îl fierbi în apă cu un praf de sare. Il scurgi bine […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.