Chiftelute din orez si carne de vita
PrinteazaChiftelute din orez si carne de vita din: orez, carne tocata de vita, mazare, rosii, mozzarella, parmezan, ceapa, morcov, telina, unt, oua, ulei de masline, ulei, pesmet, sare, piper.
- 500 g orez
- 250 g carne tocată de vită
- 100 g mazăre fiartă
- 150 ml suc de roşii
- 200 g mozzarella
- 50 g parmezan ras
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 crenguţă de ţelină
- 50 g unt
- 2 ouă
- 3 linguri ulei de măsline
- ulei pentru prăjit
- pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toci morcovul şi ţelina. Căleşti legumele timp de 3 minute în 2 linguri de ulei, adaugi carnea, sucul de roşii şi mazărea. Presari sare şi piper. Laşi la foc mic, circa 30 de minute.
Toci ceapa mărunt. încingi restul de ulei şi căleşti ceapa şi orezul. Când orezul a devenit translucid, torni apă şi ţii la foc mic până scade.
Tai mozzarella în bucăţi, lei orezul de pe foc, adaugi bucăţile de mozzarella, parmezanul şi untul. Amesteci bine. Baţi ouăle separat, iar în alt vas pui pesmetul.
Faci mingiuţe de orez. In fiecare mingiuţă faci o scobitură, în care pui o linguriţă de carne. Apoi le dai prin ou bătut şi pesmet.
Prăjeşti chifteluţele până capătă o crustă aurie.
Chiftelute din orez si carne de vita
Pofta buna!