Chifteluţe din orez şi fasole pestriţă
PrinteazaO reteta de Chifteluţe din orez şi fasole pestriţă din: orez, fasole pestrita, faina alba, parmezan, ulei de arahide, sofran, praz, cimbru, foaie de dafin, busuioc, sare si piper.
- 250 g orez
- 100 g fasole pestriţă
- 50 g faină albă
- 1 ou
- 3 linguri parmezan ras
- 200 ml ulei de arahide
- 1 plic şofran
- 100 g praz
- 1 crenguţă de cimbru
- 1 foaie de dafin
- 2-3 frunze de busuioc proaspăt
- sare şi piper
Mod de preparare:
Fierbe fasolea uscată (înmuiată cu o seară înainte în apă) împreună cu foaia de dafin şi cu crenguţa de cimbru, schimbând apa de trei ori. Spală orezul şi pune-1 într-o cratiţă. Toarnă peste el dublul volumului său de apă rece, adaugă şofranul şi pune sare, după gust. Acoperă cratiţa cu un capac şi fierbe-1, la foc mic, 20 de minute. Apa trebuie să se absoarbă complet.
Toacă foarte mărunt prazul, căleşte-1 într-o lingură de ulei încins şi pune-1 peste orez. Adaugă oul, parmezanul ras şi fasolea scursă bine.
Condimentează cu sare şi piper, după gust, şi cu frunzele de busuioc tăiate julien. Modelează din compoziţie chifteluţe rotunde, tăvăleşte-le prin făină şi prăjeşte-le în ulei de arahide încins. Scoate-le pe hârtie absorbantă şi serveşte-le imediat.
Prepară un sos din ceapă şi usturoi prăjite în ulei de măsline, la care adaugă 4-5 roşii proaspete tăiate foarte mărunt, busuioc tocat, sare şi boia iute. Fierbe la foc mic 10-15 minute şi toarnă sosul obţinut fierbinte peste chifteluţe.
Chifteluţe din orez şi fasole pestriţă
Poftă bună!