Chiftele de orez prajite in pesmet din: orez, unt, rosii, oua, pesmet, busuioc, ulei. Ingrediente: 500 g orez 30 g unt 2-3 roşii uscate 3 ouă pesmet 5-6 frunze busuioc ulei sare piper Mod de preparare: Orezul se pune la fiert în 1,2 l apă cu un praf de sare. Se lasă la fiert 15 […]
Chifteluţe din orez cu sos
PrinteazaChifteluţe din orez cu sos din: orez, faina, condiment vegetal, sare, piper, patrunjel verde, ulei, ciuperci, patrunjel.
pentru chiftele:
- 300 g orez fiert
- 2 linguri faina
- 1 lingurita condiment vegetal
- sare
- piper
- patrunjel verde
- ulei pentru prajit
pentru sos:
- 500 g ciuperci
- 1 lingura faina
- putina apa
- ulei
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Intr-un bol amesteci orezul, faina, sare, piper, condiment vegetal si patrunjel tocat.
Cu mainile ude faci chiftelute si le prajesti pe ambele parti, pana se rumenesc.
Ciupercile le tai subtiri si le calesti in ulei incins. Pui 1 lingura faina, apa si condimentezi. Lasi pe foc 5-10 minute.
La urma adaugi si patrunjelul tocat.
Pe o farfurie servesti 2-3 chiftelute, peste care torni sosul de ciuperci.
Chifteluţe din orez cu sos
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftele de orez in pesmet
Chiftele de orez in pesmet din: orez, ceapa, ulei, faina, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 500 g orez 1,5 l apă 4 cepe potrivite ulei 1-2 linguri făină 100 g pesmet sare si piper Mod de preparare: Speli orezul în câteva ape şi îl fierbi în apă cu un praf de sare. Il scurgi bine […]
Pofta buna!