Chiftelute din orez
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute din: orez, carne de vita tocata, mazare fiarta, suc de rosii, mozzarella, parmezan, ceapa, morcovi, telina, sofran, unt, oua, ulei de masline, ulei pentru prajit, pesmet, sare, piper.
- 500 g orez
- 250 g carne de vită tocată
- 100 g mazăre fiartă
- 150 g suc de roşii
- 1 bucată mozzarella
- 50 g parmezan ras
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 crenguţă ţelină
- 1 vârf de şofran
- 50 g unt
- 2 ouă
- 3 linguri ulei de măsline
- ulei pentru prăjit
- pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se toacă morcovul şi ţelina. Se călesc legumele 3 minute în 2 linguri de ulei. Se adaugă carnea, sucul de roşii, mazărea şi şofranul.
Se dă cu sare şi piper. Se lasă la foc mic, cca 30 de minute. Se toacă mărunt ceapa. Se încinge restul de ulei şi se călesc ceapa şi orezul.
Când orezul a devenit translucid, se pune apă şi se ţine la foc mic până scade. Se taie mozzarella în bucăţi. Se ia orezul de pe foc, se adaugă bucăţile de mozzarella, parmezanul şi untul.
Se amestecă. Se bat ouăle separat, iar în altă vas se pune pesmetul.
Se fac mingiuţe de orez. In fiecare se face o scobitură în care se pune câte o linguriţă de carne.
Apoi se dau prin ou bătut şi prin pesmet. Se prăjesc până când crusta capătă o culoare aurie.
Chiftelute din orez
Pofta buna!