Chiftelute din peste
PrinteazaChiftelute din peste din: file de peste, oua, cartofi, usturoi, sare, piper, dafin, marar, patrunjel, morcov, malai, ulei, mujdei, lamaie.
- 500 g file de peşte
- 2 ouă
- 2 cartofi
- 1-2 căţei usturoi
- sare
- piper
- 1 frunză dafin
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 1 morcov
- mălai sau pesmet
- ulei, pentru prăjit
- mujdei, opţional
- 1 lămâie, opţional
Mod de preparare:
Cureţi peştele de eventualele oase rămase, îl speli şi îl pui la fiert în apa în care ai pus frunza de dafin şi sare. Laşi să fiarbă cel mult 10-12 minute. Scoţi peştele, îl cureţi de pieliţă şi îl laşi să se răcească, apoi îl mărunţeşti cu ajutorul robotului de bucătărie sau prin maşina de tocat.
Adaugi căţeii de usturoi pisaţi, ouăle, morcovul şi cartofii daţi prin râzătoare şi verdeaţa tăiată mărunt. Condimentezi cu sare şi piper după gust.
Pui uleiul la încins. Formezi chiftelele ce peşte, le dai prin pesmet sau prin mălai, după care le prăjeşti. Le scoţi pe şervete absorbante pentru a îndepărta surplusul de ulei.
Serveşti, după gust, cu lămâie sau cu mujdei.
Pofta buna!