Chiftelute de dovleac
PrinteazaChiftelute de dovleac din: cartofi, pulpa de dovleac, ou, faina, amidon, sare, piper, nucsoara, seminte de dovleac, unt si ulei.
- 400 g cartofi roșii
- 400 g pulpă de dovleac
- 1 ou
- 150 g făină
- 20 g amidon
- sare
- piper
- nucșoară
- 75 g semințe de dovleac
- 2 linguri unt
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii, se spală și se rad; la fel, pulpa de dovleac.
Ambele se amestecă împreună cu oul, făină și amidon; se condimentează cu sare, piper și nucșoară.
Se prăjesc semințele de dovleac într-o tigaie de teflon, fără adaos de grăsime. Se scot din tigaie și se lasă să se răcească.
Într-o tigaie se încing uleiul și untul; se prăjesc cca 8 chifteluțe din compoziția de legume.
Se așază în tigaie câte o lingură din compoziție și se aplatizează cu dosul lingurii și se prăjesc pe fiecare parte până ce se rumenesc. Se toacă semințele de dovleac.
Se așază chifteluțele pe farfurii și se presară semințe de dovleac. Se ornează cu mărar proaspăt.
Chiftelute de dovleac
Pofta buna!