Chiftelute de dovleac
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de chiftelute de dovleac din: cartofi, pulpa de rosii, ou, faina, amidon, sare, piper, nucsoara, seminte de dovleac, unt si ulei.
- 400 g cartofi roşii
- 400 g pulpă de dovleac
- 1 ou
- 150 g făină
- 20 g amidon
- sare
- piper
- nucşoară
- 75 g seminţe de dovleac
- 2 linguri unt
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii, se spală şi se rad; la fel, pulpa de dovleac. Ambele se amestecă împreună cu oul, făină şi amidon; se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.
Se prăjesc seminţele de dovleac într-o tigaie de teflon, fără adaos de grăsime. Se scot din tigaie şi se lasă să se răcească.
Intr-o tigaie se încing uleiul şi untul; se prăjesc cca 8 chifteluţe din compoziţia de legume. Se aşază în tigaie câte o lingură din compoziţie şi se aplatizează cu dosul lingurii şi se prăjesc pe fiecare parte până ce se rumenesc.
Se toacă seminţele de dovleac. Se aşază chifteluţele pe farfurii şi se presară seminţe de dovleac. Se ornează cu mărar proaspăt.
Chiftelute de dovleac
Pofta buna!