Chiftelute de dovlecei cu bacon si menta

Printeaza

Chiftelute de dovlecei cu bacon si menta din: dovlecei, iaurt, lapte, ou, oregano, sare, piper, frunze de menta, faina, ulei, bacon afumat.

Ingrediente:Chiftelute_de_dovlecei_cu_bacon_si_menta

  • 400 g dovlecei rasi
  • 50 g iaurt gras
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare
  • piper
  • frunze de menta
  • 100 g faina
  • ulei pentru prajit
  • 200 g bacon afumat

 

Mod de preparare:

Se storc dovleceii şi se amestecă înnpreună cu iaurt, lapte şi ou bătut. Se adaugă sare, piper şi oregano.

Se înglobează frunzele de mentă şi câte o lingură de făină, până ce ia naştere un aluat gros.

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se adaugă câte un polonic de aluat; se nivelează şi se prăjesc chifteluţele 4-5 min., pe ambele feţe.

Se taie baconul fâşii; se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la cuptorul încins la 190 °C.

Se serveşte cu chifteluţele.

Chiftelute de dovlecei cu bacon si menta

Chiftelute_de_dovlecei_cu_bacon_si_menta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.