Chiftelute de dovlecei cu bacon si menta
PrinteazaChiftelute de dovlecei cu bacon si menta din: dovlecei, iaurt, lapte, ou, oregano, sare, piper, frunze de menta, faina, ulei, bacon afumat.
- 400 g dovlecei rasi
- 50 g iaurt gras
- 50 ml lapte
- 1 ou
- 1 lingurita oregano uscat
- sare
- piper
- frunze de menta
- 100 g faina
- ulei pentru prajit
- 200 g bacon afumat
Mod de preparare:
Se storc dovleceii şi se amestecă înnpreună cu iaurt, lapte şi ou bătut. Se adaugă sare, piper şi oregano.
Se înglobează frunzele de mentă şi câte o lingură de făină, până ce ia naştere un aluat gros.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se adaugă câte un polonic de aluat; se nivelează şi se prăjesc chifteluţele 4-5 min., pe ambele feţe.
Se taie baconul fâşii; se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la cuptorul încins la 190 °C.
Se serveşte cu chifteluţele.
Chiftelute de dovlecei cu bacon si menta
Pofta buna!