Chifteluţe cu dovlecei

Printeaza

Chifteluţe cu dovlecei din: dovlecei, telemea de vaca, oua, faina, marar, morcov, ceapa verde, usturoi verde, ardei iute, bicarbonat de sodiu, sare, piper, ulei de floarea soarelui.

 

Ingrediente:Chiftelute_cu_dovlecei

  • doi dovlecei
  • 100 g telemea de vaca
  • doua oua
  • 200 g faina
  • o legatura de marar
  • un morcov
  • o legatura ceapa verde
  • un fir de usturoi verde
  • un ardei iute mic
  • bicarbonat de sodiu
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Dovleceii se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun într-o strecurătoare.

Se presează cu o lingură ca să elimine sucul şi se pun într-un bol.

Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pune peste dovlecei.

Se adaugă ceapa şi usturoiul verde curăţate şi tocate mărunt, ardeiul iute tocat, un vârf de linguriţă de bicarbonat de sodiu şi mărarul tocat.

Se presară sare şi piper după gust, se adaugă făina, ouăle bătute cu o furculiţă, brânza telemea dată pe râzătoare sau sfărâmată cu o furculiţă şi se amestecă totul cu un tel.

Se încinge o tigaie de teflon, se toarnă compoziţie cu o lingură şi se prăjesc chifteluţele.

Se scot pe un platou cu o paletă pentru teflon şi se servesc imediat.

 

Chifteluţe cu dovlecei

Chiftelute_cu_dovlecei

Pofta buna!

 

 

 

Chiftele din ciuperci cu cartofi

Chiftele din ciuperci cu cartofi

Chiftele din ciuperci cu cartofi din: cartofi, ciuperci, paine, amidon, vegeta, patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi raşi pe răzătoarea mică 1 cană ciuperci fierte 2 felii pâine înmuiată 2-3 linguri amidon 1 linguriţă vegeta 1-2 linguriţe pătrunjel verde tăiat mărunt   Mod de preparare: Se toacă ciupercile prin maşina de tocat carne. Se stoarce bine pâinea înmuiată […]

Reteta zilei: Chiftele cu sos

Chiftele cu sos din: paine, crema de branza, maioneza, condimente, piper, mozzarella, chiftele, sos de rosii, apa. Ingrediente:  1 pâine feliata 240gr crema de brânză ½ ceasca maioneza 1 lingurita de condimente italiene ¼ linguriță de piper negru 2 cesti mozzarella mărunțită 10-15 chiftele sos de rosii 1 cana apă     Mod de preparare: […]

Chiftele de peste cu cascaval

Chiftele de peste cu cascaval

Chiftele de peste cu cascaval din: macrou, cascaval, faina, ceapa, ardei, morcov, oua, usturoi, cartofi, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 2 fileuri de macrou 50 g caşcaval 100 g făină 1 ceapă 1 ardei roşu 1 morcov 2 ouă 2 cartofi mici usturoi verdeaţă sare piper   Mod de preparare: Spală peştele, toacă-l mărunt sau dă-l […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.