Pulberea de Anason – Beneficii Terapeutice: Anasonul, cunoscut științific sub numele de Pimpinella anisum, este o plantă aromatică din familia Apiaceae, răspândită în regiuni ale Mediteranei și Asiei de Sud-Vest. Semințele sale, cu un profil aromatic distinct, sunt folosite atât în scopuri culinare, cât și medicinale. Pulberea de anason se obține prin măcinarea acestor semințe […]
Chiftelute de dovlecel
PrinteazaChiftelute de dovlecel din: dovlecei, oua, branza, faina, sare, marar.
Ingrediente:
- 4 dovlecei mai mici
- 3 ouă
- 300 g brânză rasă
- 3 linguri făină
- sare
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Dai dovleceii prin râzătoare (cu coajă şi seminţe dacă sunt mai cruzi, iar dacă nu, îi cureţi), îi sărezi şi îi laşi timp de 15 minute, lei câte puţin din compoziţie în mână şi o storci bine de zeamă.
Amesteci compoziţia cu brânza rasă, ouăle, făina si mărarul tocat mărunt.
Pui chifteluţele cu o lingură în tigaie şi le prăjeşti. Opţional, poţi rade caşcaval deasupra, când sunt calde încă.
Chiftelute de dovlecel
Pofta buna!
Pogăcele cu Brânză și Mărar din: faina, unt, branza, ou, marar, praf de copt, sare, piper. Sunt o opțiune delicioasă și versatilă pentru gustări rapide sau aperitive la petreceri. Combinând aroma intensă a brânzei cu prospețimea mărarului, aceste pogăcele sunt nu doar apetisante, dar și ușor de preparat. Sunt ideale pentru a fi servite alături […]
Sunt foarte bune chiftelutele de dovlecel