Chiftelute cu fasole verde si feta
PrinteazaChiftelute cu fasole verde si feta din: fasole verde, ceapa, carne tocata, oregano, pesmet, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, supa, mustar, rosii cherry, feta si capere.
Ingrediente:
- 600 g fasole verde
- 1 ceapă
- 500 g carne tocată
- 1 ou
- 1 linguriţă oregano uscat
- 3 linguri pesmet
- 2 linguri pătrunjel tocat
- sare
- piper
- 8 linguri ulei de măsline
- 8 linguri suc de lămâie
- 100 ml supă
- 2 linguriţe muştar
- 200 g roşii cherry
- 150 g feta
- 2 linguri capere (de la borcan)
Mod de preparare:
Chiftelute cu fasole verde si feta: Se toacă ceapa; jumătate de cantitate se frământă cu carnea tocată, ou, oregano, pesmet, 1 lingură pătrunjel tocat, 1 linguriţă sare şi piper.
Cu mâinile umezite, se modelează biluţe din această compoziţie şi se prăjesc în 2 linguri de ulei încins cca 10 min.
Se fierbe fasolea verde în apă cu sare 8-10 min. Se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.
Se amestecă sucul de lămâie cu supă, muştar, sare, piper, restul de ceapă, 1 lingură pătrunjel tocat şi 6 linguri ulei; se toarnă peste fasole.
Se spală roşiile şi se taie jumătăţi. Se taie cuburi feta.
Se adaugă la fasole, împreună cu caperele; se amestecă, se sărează şi se piperea- ză. Se adaugă chifteluţele, se amestecă şi se servesc imediat.
Pofta buna!