Chiftelute cu fasole verde si feta

Printeaza

Chiftelute cu fasole verde si feta din: fasole verde, ceapa, carne tocata, oregano, pesmet, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, suc de lamaie, supa, mustar, rosii cherry, feta si capere.

Ingrediente:

  • 600 g fasole verde
  • 1 ceapă
  • 500 g carne tocată
  • 1 ou
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 3 lin­guri pesmet
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • 8 linguri ulei de măsline
  • 8 linguri suc de lămâie
  • 100 ml supă
  • 2 linguriţe muştar
  • 200 g roşii cherry
  • 150 g feta
  • 2 linguri capere (de la borcan)

 

Mod de preparare:

Chiftelute cu fasole verde si feta: Se toacă ceapa; jumătate de cantitate se fră­mântă cu carnea tocată, ou, oregano, pesmet, 1 lingură pătrunjel tocat, 1 linguriţă sare şi pi­per.

Cu mâinile umezite, se modelează biluţe din această compoziţie şi se prăjesc în 2 linguri de ulei încins cca 10 min.

Se fierbe fasolea verde în apă cu sare 8-10 min. Se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.

Se amestecă sucul de lămâie cu supă, muştar, sare, piper, restul de ceapă, 1 lingură pătrunjel tocat şi 6 linguri ulei; se toarnă peste fasole.

Se spală roşiile şi se taie jumătăţi. Se taie cu­buri feta.

Se adaugă la fasole, împreună cu caperele; se amestecă, se sărează şi se piperea- ză. Se adaugă chifteluţele, se amestecă şi se servesc imediat.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.