Chiftelute fierte din ficat cu sos de rosii
PrinteazaChiftelute fierte din ficat cu sos de rosii din: ficat, ceapa, franzela, oua, unt, patrunjel, sare, piper, boia, zeama de carne, sos de rosii.
- 600 g ficat
- 3 cepe
- 4 felii miez de franzelă
- 4 ouă
- 4 linguri unt
- 4 linguri pătrunjel tocat
- sare
- piper
- boia
- zeamă de carne
- sos de roşii
Mod de preparare:
Ficatul zvântat îl tai bucăţele şi îl prăjeşti în puţin unt, la foc iute. După răcire, dai ficatul prin maşina de tocat de 2 ori, împreună cu miezul de franzelă înmuiat şi stors şi ceapa tocată şi bine înăbuşită în unt.
La tocătura rezultată adaugi boia, ouă bătute, unt rămas de la ficatul prăjit şi restul de unt frecat spumă, jumătate de verdeaţă, sare şi piper. Amesteci totul bine.
Cu 1 linguriţă formezi chifteluţe pe care le pui la fiert cu zeamă de carne. După ce au fiert timp de 20 de minute, în clocote mici, scurgi chifteluţele şi le pui într-un vas de yena.
Presari restul de pătrunjel, iar deasupra pui sosul de roşii. Laşi vasul să stea câteva minute în cuptorul încălzit.
Pofta buna!
Nu am mai facut de multa vreme niste chiftele marinate, o idee foarte buna