Chifteluţe cu garnitură de ardei

Printeaza

Chifteluţe cu garnitură de ardei din: carne, ghimbir, ceapa, usturoi, patrunjel, oua, pesmet, chili, coriandru, sare, piper.

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată
  • un ghimbir
  • 1 ceapă verde
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 ouă
  • 6-8 linguri de pesmet
  • 1 linguriţă de praf de chili
  • 1 linguriţă praf de coriandru
  • sare
  • piper

Pentru garnitura de ardei:

  • 1 ceapă
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 1 ardei roşu
  • 1 ardei galben
  • 3 linguri de ulei de susan sau de floarea soarelui
  • 2 linguri de ulei de soia
  • o lingură de miere
  • sare
  • piper

 

Mod de Preparare Chifteluţe cu garnitură de ardei:

Se pune carnea tocata intr-un bol şi se adaugă următoarele ingrediente: ghimbirul dat prin râzătoare, ceapa verde tocată mărunt, la fel şi usturoiul şi pătrunjelul.

Se adaugă sare, piper, 6-8 linguri de pesmet, praful de coriandru şi praful de chili.

Se amestecă toate ingredientele bine până se obţine o pastă ce poate fi modelată uşor şi bine legată.

Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 180° C şi se pregăteşte o tavă cu hârtie de copt.

Se formează chifteluţele. Se pun pe tavă şi se bagă în cuptor.

Separat, într-o tigaie, se pune uleiul să se încingă şi se adaugă ceapa tocată solzişori şi ardeii tăiaţi fâşii.

După ce s-au înmuiat, se pune usturoiul tăiat, sosul de soia, mierea şi puţină apă.

Sarea şi piperul se adaugă după gust. Se mai lasă să fiarbă câteva minute şi se opreşte aragazul.

După ce s-au copt şi chifteluţele, se scot din cuptor şi se servesc alături de sosul de ardei, ornate cu ghimbir ras pe răzătoarea mică.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.