Chiftelute de ghebe
PrinteazaChiftelute de ghebe din: ghebe, cartofi, sare, piper, patrunjel, usturoi, marar, faina, ulei.
Ingrediente:
- 500 g ghebe
- 8 cartofi medii
- sare
- piper
- 4-5 fire de pătrunjel
- 4-5 căţei de usturoi
- mărar uscat
- 4-5 linguri de făină
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Ghebele decongelate se storc bine de zeamă şi se toacă în robotul de bucătărie sau prin maşina de tocat.
Cartofii se curăţă, se spală şi se pun şi ei în robot sau se dau prin răzătoarea mare.
Se pun toate ingredientele într-un bol, se pisează usturoiul, se potriveşte de sare şi piper şi se amestecă bine.
Se pune ulei la încins după care se fac chifteluţele şi se lasă să se prăjească bine pe ambele părţi, la foc potrivit, până devin aurii.
Pofta buna!