Chiftelute la gratar cu sos

Printeaza

Chiftelute la gratar cu sos din: carne tocata de pui, ceapa, usturoi, delikat, sare, piper, nuca macinata, ou, marar, patrunjel, miere, sos de soia, cimbru, ulei de masline.

Ingrediente:Chiftelute_la_gratar_cu_sos

  • 600 g carne tocata de pui
  • o legatura ceapa
  • 2 fire usturoi
  • 2 lingurite delikat
  • sare
  • piper
  • 100 g nuca macinata
  • un ou
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri sos de soia
  • cimbru
  • o lingura ulei de masline
  • bete pentru frigarui

Mod de preparare:

Ceapa, usturoiul si verdeata se curata, se spala si se taie marunt. Se pun intr-un castron si se amesteca cu putina sare.

Separat, se pune nuca la copt, se lasa sa se rumeneasca si apoi se macina. Nuca macinata se pune peste verdeata impreuna cu oul, piperul, delikat si carnea. Se framanta bine.

Se formeaza chiftelutele, se infig pe bete si se pun pe gratar sa se rumeneasca.

Separat, intr-un bol, se pregateste sosul din ulei de masline, miere, sos de soia si cimbru.

Dupa ce s-au racit, chiftelutele se ung cu sosul preparat si se acopera cu o folie de plastic.

Se servesc dupa circa o ora, dupa ce a intrat sosul in carnea crocanta.

Chiftelute la gratar cu sos

Chiftelute_la_gratar_cu_sos

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.