Chiftelute la gratar cu sos
PrinteazaChiftelute la gratar cu sos din: carne tocata de pui, ceapa, usturoi, delikat, sare, piper, nuca macinata, ou, marar, patrunjel, miere, sos de soia, cimbru, ulei de masline.
- 600 g carne tocata de pui
- o legatura ceapa
- 2 fire usturoi
- 2 lingurite delikat
- sare
- piper
- 100 g nuca macinata
- un ou
- o legatura marar
- o legatura patrunjel
- 2 linguri miere
- 2 linguri sos de soia
- cimbru
- o lingura ulei de masline
- bete pentru frigarui
Mod de preparare:
Ceapa, usturoiul si verdeata se curata, se spala si se taie marunt. Se pun intr-un castron si se amesteca cu putina sare.
Separat, se pune nuca la copt, se lasa sa se rumeneasca si apoi se macina. Nuca macinata se pune peste verdeata impreuna cu oul, piperul, delikat si carnea. Se framanta bine.
Se formeaza chiftelutele, se infig pe bete si se pun pe gratar sa se rumeneasca.
Separat, intr-un bol, se pregateste sosul din ulei de masline, miere, sos de soia si cimbru.
Dupa ce s-au racit, chiftelutele se ung cu sosul preparat si se acopera cu o folie de plastic.
Se servesc dupa circa o ora, dupa ce a intrat sosul in carnea crocanta.
Chiftelute la gratar cu sos
Pofta buna!