Chiftelute de heringi sau scrumbii sarate
PrinteazaChiftelute de heringi sau scrumbii sarate din: heringi, ou, paine alba, ceapa, patrunjel, marar, ulei si pesmet.
Ingredinte:
- 2 heringi
- 1 ou
- 2 felii piine alba (miezul)
- 1 ceapa
- 1 lingura patrunjel si marar tocat
- 2 linguri ulei
- pesmet
Mod de preparare
Se spala bine heringii, se despica pe burta si se tin in apa calduta 5-6 ore.
Se scot din apa, se trage pielita si se indeparteaza toate oasele.
Apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu ceapa cruda si miezul de piine muiat in lapte sau apa si bine stors.
Se amesteca bine tocatura cu oul si verdeata si se fac chiftelute ca cele din carne.
Se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins.
Se servesc fierbinti.
Pofta buna!