Chiftelute cu humus

Printeaza

Chiftelute cu humus din: carne tocata de curcan, ou, sare, piper, humus, patrunjel, ceapa, rosii, ulei de masline, usturoi, grau incolitit, zeama de lamaie si otet balsamic.

Ingrediente:

  • 400 g carne tocata de curcan
  • un ou
  • sare
  • piper
  • 200 g humus
  • 2 legaturi patrunjel
  • o legatura ceapa

pentru salata:

  • 4 rosii
  • 3 legaturi patrunjel
  • ulei de masline
  • o legatura usturoi
  • 100 g grau incoltit
  • zeama de la 1-2 lamai
  • otet balsamic

 

Mod de preparare:

Se pune carnea tocată de curcan într-un bol şi se amestecă cu oul, ceapa, usturoiul şi pătrunjelul, mărunţite.

Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se frământă bine până se obţine o compoziţie omogenă.

Se formează chifteluţele, se trec prin humus şi se lasă câteva minute la rece, apoi se prăjesc în uleiul încins.

Se lasă să se rumenească şi se scot pe un prosop absorbant de bucătărie.

In acest timp, se toacă pătrunjelul şi usturoiul cât se poate de mărunt, la fel şi roşiile, se adaugă grâul încolţit şi se condimentează cu sare, piper, oţet balsamic, zeamă de lămâie şi ulei de măsline.

Salata se serveşte imediat după ce s-a preparat împreună cu chifteluţele de curcan şi se ornează cu frunze de pătrunjel.

 

Chiftelute cu humus

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.