Chiftelute in pesmet
PrinteazaChiftelute in pesmet
Ingrediente:
- 500 g carne tocata
- 4 catei de usturoi
- un morcov
- un ardei verde
- 4 cepe verzi
- un ou
- 300 g pesmet
- 500 ml ulei
- 100 ml lapte
- o legatura marar
- o legatura patrunjel
- 2 felii de paine alba
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pune intr-un bol carnea tocata, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se pune oul si se lasa la rece.
Se curata toate zarzavaturile, se spala si se pun peste carnea tocata in felul urmator: ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei pana devine aurie si se da la racit.
Se taie ardeiul marunt, morcovul se da pe razatoarea mica si se scurge de zeama, cartoful se da si el pe razatoare si se scurge de zeama foarte bine, usturoiul se toata marunt, patrunjelul si mararul se marunteste si se pun toate peste carnea tocata.
Separat intr-un vas mic, se pune putin lapte si se baga painea la inmuiat, se stoarce, se presara peste compozitie si se amesteca totul 10 minute foarte bine.
Se formeaza bilute care se dau prin pesmet si se prejesc in uleiul bine incins pana capata o culoare aurie.
Chiftelute in pesmet
Pofta buna!
Incoming search terms:
- chiftele cu pesmet