Chiftelute in pesmet

Printeaza

Chiftelute in pesmet

Chiftelute in pesmet

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata
  • 4 catei de usturoi
  • un morcov
  • un ardei verde
  • 4 cepe verzi
  • un ou
  • 300 g pesmet
  • 500 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • o legatura marar
  • o legatura patrunjel
  • 2 felii de paine alba
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pune intr-un bol carnea tocata, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se pune oul si se lasa la rece.

Se curata toate zarzavaturile, se spala si se pun peste carnea tocata in felul urmator: ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei pana devine aurie si se da la racit.

Se taie ardeiul marunt, morcovul se da pe razatoarea mica si se scurge de zeama, cartoful se da si el pe razatoare si se scurge de zeama foarte bine, usturoiul se toata marunt, patrunjelul si mararul se marunteste si se pun toate peste carnea tocata.

Separat intr-un vas mic, se pune putin lapte si se baga painea la inmuiat, se stoarce, se presara peste compozitie si se amesteca totul 10 minute foarte bine.

Se formeaza bilute care se dau prin pesmet si se prejesc in uleiul bine incins pana capata o culoare aurie.

Chiftelute in pesmet

Chiftelute in pesmet.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • chiftele cu pesmet

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.