Chiftelute japoneze (korokke)
PrinteazaChiftelute japoneze din: carne tocata, pesmet, cartofi, ceapa, faina, oua, sos de soia, ulei pentru prajit, sare si piper.
- 400 g carne tocata amestec vita-porc
- 100 g pesmet
- 2 cartofi mari
- 1 ceapa mare
- 50 g faina
- 3 oua
- 3 linguri sos de soia
- 200 ml ulei pentru prajit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron carnea tocată cu cartofii fierţi şi zdrobiţi cu furculiţa. Adăugaţi ceapa curăţată, spălată şi tocată cât mai mărunt. Puneţi şi un ou, sosul, 2 linguri pesmet, sare şi piper, după gust. Omogenizaţi bine compoziţia şi formaţi din aceasta 12 chifteluţe.
Presaţi-le pentru a le aplatiza puţin, treceţi-le prin făină, apoi prin ou bătut iar la final tăvăliţi-le bine prin pesmet. Prăjiţi korokke în ulei, la foc potrivit până ce se rumenesc frumos pe ambele părţi. Serviţi câte 3 bucăţi la porţie, cu salată verde şi feliuţe de roşie. Stropiţi korokke cu sos de roşii.
Chiftelute japoneze
Pofta buna!