Chifteluțe de Scrumbie în Sos de Roșii din: scrumbie, ou, pesmet, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, rosii in bulion, ceapa, usturoi, busuioc, ulei, sare, piper. Combinând savoarea peștelui afumat cu bogăția sosului de roșii, acest fel de mâncare promite o experiență gustativă remarcabilă. Ideal pentru cine în familie sau mese festive, această rețetă aduce un suflu […]
Chifteluţe de legume cu fasole
PrinteazaChifteluţe de legume cu fasole din: cartofi, morcovi, telina, dovlecel, ceapa, paine, fasole boabe, fasole rosie boabe, oua, ardei iute, otet mere, marar, sare, piper, ulei, faina.
Ingrediente:
- doi cartofi
- doi morcovi
- un sfert de ţelină
- un dovlecel
- două cepe
- două felii de pâine
- o conservă de fasole albă boabe
- o conservă de fasole roşie boabe
- două ouă
- un ardei iute
- 100 ml oţet de mere
- mărar
- sare
- piper
- ulei
- făină
Mod de preparare Chifteluţe de legume cu fasole:
Cartofii, morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se fierb în apă cu sare, apoi se pasează cu o furculiţă.
Când s-au răcit se amestecă cu ouăle, o ceapă curăţată de foi şi tocată mărunt.
Se adaugă dovlecelul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici apoi stors, mărar tocat, ardeiul iute tocat mărunt, sare şi piper după gust.
Se presară pâinea înmuiată în apă călduţă apoi stoarsă, se amestecă bine cu o lingură, se ia din compoziţie şi se formează chifteluţe.
Se trec prin făină, se scutură ca să cadă făina în exces şi se prăjesc în ulei încins.
Se scot cu o spumieră pe un şervet absorbant, apoi se pun într-un bol.Ceapa rămasă se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori.
Se pune într-un bol împreună cu cele două tipuri de fasole clătite cu apă rece şi scurse, oţetul de mere, ulei, sare şi piper după gust.
Pofta buna!
Chifteluțe Vegane din Linte: O Sursă Excelentă de Proteine și Fibre din: linte verde, ceapa, usturoi, pesmet, condimente, sare, piper, ulei. Chifteluțele vegane sunt o alternativă sățioasă și nutritivă la variantele tradiționale. Bogate în proteine și fibre, aceste chifteluțe sunt perfecte pentru cei care doresc să îmbogățească dieta cu preparate vegetale, fără a sacrifica gustul […]