Chifteluţe de legume cu paste
PrinteazaChifteluţe de legume cu paste din: paste, dovlecei, rosie, ceapa, cartofi, morcovi, pesmet, oua, boia dulce, branza telemea, bicarbonat, masline, ceapa verde, rosii uscate, sare, piper, ulei, smantana.
- 500 g paste
- un dovlecel
- o roşie
- o ceapă
- doi cartofi
- un morcov
- 300 g pesmet
- două ouă
- boia dulce
- 100 g brânză telemea
- bicarbonat
- 50 g măsline feliate
- ceapă verde
- 50 g roşii uscate
- sare, piper
- ulei
- smântână
- iaurt
Preparare:.
Dovlecelul se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune la scurs într-o strecurătoare. Cartofii şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Roşia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie în cubuleţe.
Legumele se scurg de suc şi se pun într-un castron împreună cu o jumătate de linguriţă de boia dulce, sarea şi piperul după gust. Se adaugă ouăle, 100 g pesmet, un vârf de linguriţă de bicarbonat de sodiu şi brânza telemea sfărâmată.
Se amestecă totul bine ca să se omogenizeze compoziţia, se formează chifteluţe plate, se trec prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins.
Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg şi se amestecă bine cu o legătură de ceapă verde tocată, măslinele feliate, roşiile uscate, sarea şi piperul.
Chifteluţe de legume cu paste
Pofta buna!
Sa fac si eu chiftelute de legume; parca m-am saturat de carne.