Chiftelute de legume cu sofran

Printeaza

Chiftelute de legume cu sofran

Ingrediente:

  • doi morcovi
  • 100 g fasole verde
  • un ardei iute mic
  • 3 căţei de usturoi
  • o ceapă
  • un ardei gras
  • un cartof
  • două ouă
  • un vîrf de linguriţă de şofran
  • mărar
  • un vîrf de linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • sare
  • piper
  • ulei
  • făină
  • sos de ardei iute

 

Mod de preparare:

Chiftelute de legume cu sofran: Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Fasolea verde se spală, se fierbe şi se taie în bucăţele. Cartoful se curăţă de coajă, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se presează cu o lingură ca să elimine sucul.

Ardeiul gras şi ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă mărunt.

Se pun legumele într-un cas­tron împreună cu usturoiul curăţat de foi şi pisat, ceapa curăţată de foi şi tăiată cubuleţe. Se adaugă mărar tocat, sare şi piper după gust.

Se presară şofranul, bicarbo­natul de sodiu, se adaugă ouăle şi se amestecă pînă devine o compoziţie omogenă.

Se formează chifteluţe, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins.

Se scot cu o spumieră, se aşază pe un şervet absorbant şi se lasă să se răcească cinci minute. Se servesc fierbinţi sau reci, cu sos de ardei iute.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.