Chiftelute cu taitei din: ceapa, ciuperci, carne de vita tocata, patrunjel, branza pecorino, pasta de tomate, sare, iper, boia, usturoi, ulei, conserva de tomate, taietei cu ou, busuioc. Ingrediente: 2 cepe 50 g ciuperci 200 g carne de vită tocată 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt tocat 1 lingură de brânză pecorino proaspăt rasă 2 linguri de […]
Chiftelute cu legume si sos alb
PrinteazaChiftelute cu legume si sos alb din: ceapa, carne tocata, sos de rosii, patrunjel, ulei, sare, piper.
- 3 cepe
- 450 g carne tocata, amestec
- 2 linguri sos de rosii
- 1/2 legatura patrunjel
- 3 linguri ulei pentru prajit
- sare si piper
Mod de preparare:
Ceapa se taie peştişori şi se pune la călit într-o lingură de ulei. Se amestecă mereu pentru a evita arderea şi se adaugă în trei reprize câte o lingură de apă rece cu pauză între ele.
Ceapa călită se pune într-un castron şi se adaugă carnea tocată.
Se adaugă pătrunjelul mărunt tocat, sosul de roşii şi se potriveşte de sare şi piper.
Cu mâna umezită se formează chiftele care se aplatizează şi se pun la prăjit în ulei.
Chiftelutele rumene sea scot pe şervete de hârtie care să absoarbă grăsimea.
Se servesc cu legume şi sos alb pregătit din unt, făină şi lapte.
Chiftelute cu legume si sos alb
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftelute cu taitei
Pofta buna!