Chiftelute de legume cu sos de iaurt

Printeaza

Chiftelute de legume cu sos de iaurt din: vita, dovlecel, morcov, ceapa, pesmet, sos de tomate, menta, busuioc, ou, castravete, iaurt.

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată de vită
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 35 g pesmet
  • 2 linguriţe sos de tomate
  • 1 linguriţă mentă proaspătă
  • 1 linguriţă busuioc proaspăt
  • 1 ou

Ingrediente pentru sos:

  • 1 castravete
  • 125 ml iaurt

 

Mod de preparare:

Amesteci carnea tocată cu dovlecelul ras, morcovul ras, ceapa tocată mărunt, menta si busuiocul tocate fin, pesmetul şi sosul de tomate, iar la final cu oul.

Amesteci bine toate aceste ingrediente, apoi formezi chiftele rotunde ca nişte mingiuţe. Le pui pe toate într-o tavă de cuptor, unsă în prealabil cu ulei.

Le laşi să se coacă fără să le acoperi, timp de 20 de minute, la 180°-190°C.

Pregăteşti sosul, razi castravetele şi îl pui să se scurgă timp de 20 de minute.

Amesteci apoi castravetele scurs cu iaurtul. Serveşti chifteluţele împreună cu sosul de castravete si iaurt.

Chiftelute de legume cu sos de iaurt

Chiftelute_de_legume_cu_sos_de_iaurt

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.