Chiftelute de legume in sos de rosii
PrinteazaChiftelute de legume in sos de rosii din: pastarnac, dovlecel, morcov, faina, cimbru, usturoi, ceapa, foaie de dafin, rosii, supa de legume, bulion, ulei, boia de ardei dulce, leustean, sare, piper.
- 500 g pastarnac
- 1 dovlecel
- 1 morcov mijlociu
- 2 linguri faina
- 1 lingurita cimbru
- 5 catei de usturoi
- 1 ceapa mare
- 1 foaie de dafin
- 2 rosii
- 400 ml supa de legume
- 2 linguri bulion
- 250 ml ulei
- 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
- 1 legatura leustean
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi păstârnacul, spălaţi-l şi daţi-l pe răzătoarea mare. La fel procedaţi şi cu dovlecelul şi morcovul.
Amestecaţi legumele rase, adăugaţi făina, cimbrul, 2 căţei de usturoi curăţaţi şi tocaţi mărunt, boiaua de ardei, precum şi jumătate din legătura de leuştean, tocat cât mai mărunt.
Potriviţi de sare şi piper, apoi omogenizaţi bine această compoziţie. Formaţi mici chifteluţe şi prăjiţi-le într-o tigaie, în 150ml ulei încins.
Scoateti- le din ulei cu o spumieră când acestea sunt rumenite şi scurgeţi-le bine.
Separat, căliţi în 100ml ulei ceapa, curăţată, spălată şi tocată mărunt.
Când aceasta s-a rumenit, adăugaţi-i bulionul şi mai căliţi 1 minut la foc mic.
Puneţi apoi roşiile, curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe mici, foaia de dafin şi supa de legume. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, 15-20 de minute.
După acest timp, puneţi în sos căţeii de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi în feliuţe, şi chiftiluţele de păstârnac.
Mai lăsaţi pe foc 3-4 minute. Serviţi preparatul cald, presărat cu leuşteanul rămas, tocat marunt.
Chiftelute de legume in sos de rosii
Pofta buna!