Chiftelute de linte cu branză

Printeaza

Chiftelute de linte cu branză

Ingrediente:

  • 250 g linte
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 ouă
  • 2 linguri fulgi de ovăz
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 foaie dafin
  • 150 g brânză
  • 2 linguri făină
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Chiftelute de linte cu branză: Lintea se alege, se spală bine şi se pune la fiert în apă cu foaia de dafin. Când este gata, se scurge şi se lasă să se răcească.

Ceapa se toacă mărunt, morcovul se dă prin răzătoarea mare, după ce în prealabil au fost curăţate şi spălate. Se înăbuşă bine într-o lingură de ulei. Verdeaţa se spală şi se taie mărunt, se amestecă cu ceapa şi morcovul.

Se adaugă ouăle, fulgii de ovăz, făina, toate acestea încorporându-se cu lintea. Totul se frământă până se obţine un aluat şi se condimentează cu usturoi bine mărunţit.

Brânza se taie cubuleţe, iar din aluat se formează mici găluşte în mijlocul cărora se pune câte un cubuleţ de brânză. Chifteluţele se rumenesc bine pe ambele părţi.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.