Chiftelute de linte

Printeaza

Chiftelute de linte din: ceapa, ardei iute, linte galbena, bulgur, bulion de tomate, pasta de ardei, ienibahar, ardei rosu, patrunjel si menta.

Ingrediente:

  •  2 cepe frantuzesti
  • 2 ardei iuti
  • 30 g unt
  • 160 linte galbena
  • 240 g bulgur fin
  • 1 lingura bulion de tomate
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 varf de cutit ienibahar macinat
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 legatura menta

 

Mod de preparare:

Se taie ardeii în două pe lung şi se curăţă de seminţe. Se taie fâşii foarte subţiri. Incinge untul şi se călesc ceapa tocată şi ardeii iuţi; se pun deoparte.

Spală lintea şi se pune la fiert în 850 ml apă cu 1 linguriţă de sare; se lasă să dea în clocot, apoi se fierbe la foc moale 30 min., până ce absoarbe aproa­pe toată apa.

Adaugă bulgurul, se amestecă şi se lasă cca 10 min.

Compoziţia se aşază într-un cas­tron şi se înglobează ceapa, ardeii, bulionul, ienibaharul şi pasta de ar­dei; se sărează şi se piperează.

Ardeii grasi se taie fasii. Verdeturi se aseaza pe farfurii, impreuna cu fasiile de ardei gras.

Cu mainile inmuiate in ulei, se modeleaza chiftelute din cate o lingura de compozitie de linte; se aplatizeaza si se aseaza peste verdeturi. Se servesc cu salata de bulgur.

Chiftelute de linte

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.