Chiftelute in manta de ardei copti
PrinteazaChiftelute in manta de ardei copti din: carne tocata de porc, carne tocata pentru carnati, paine, ceapa, mar, cartofi, usturoi, faina, patrunjel verde, oua, sare, piper, boia dulce, ardei capia copti, ulei, ceapa, rosii, sare, piper, oregano, salvie, patrunjel, zahar, vin rosu.
- 700 g carne tocata de porc
- 300 g carne tocata pentru carnati
- 5 felii de paine sau 3 chifle
- 2 cepe
- 1 mar mare
- 3 cartofi de dimensiune medie
- 1 capatana de usturoi
- faina
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 oua
- sare
- piper
- boia dulce
- 1 kg ardei capia copti
- 200 ml ulei
pentru sosul de rosii:
- 2 cepe mari
- 7 rosii
- sare
- piper
- oregano
- salvie
- patrunjel
- 1 linguita rasa de zahar
- 4 linguri ulei de masline
- 100 ml vin rosu
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, usturoiul, cartofii şi mărul. Tai ceapa mărunt şi o pui la călit în 2 linguri de ulei. Dai pe răzătoarea mică usturoiul, cartofii şi mărul, iar pe ultimele le storci.
Le amesteci cu carnea, cu pâinea înmuiată şi stoarsă, ceapa călită, ouăle, verdeaţa tocată mărunt, boia, sare şi piper după gust.
Formezi chifteluţe plate, pe care le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei încins, fără să ie rumeneşti prea tare. Coci ardeii, îi presari cu sare, îi acoperi şi îi cureţi după 10 minute. Ii tai în jumătăţi, înfăşori chifteluţele în ei şi le aşezi într-un vas termorezistent.
Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le dai pe râzătoare. Cureţi ceapa, o speli, o tai mărunt şi o căleşti în ulei de măsline. Când s-a înmuiat ceapa, torni roşiile şi laşi să fiarbă totul la foc mic, 15-20 de minute.
Adaugi oregano, salvia, pătrunjelul tocat, sarea, piperul şi vinul în care ai dizolvat zahărul.
Laşi să fiarbă 5 minute, torni peste chifteluţe şi ardei şi introduci tava în cuptor, la foc potrivit, pentru 10 minute.
Chiftelute in manta de ardei copti
Pofta buna!