Chiftelute marinate cu taitei
PrinteazaChiftelute marinate cu taitei din: carne de vita, ceapa, usturoi, oregano, parmezan, ulei de masline, sos de rosii, dafin, cimbru, taitei.
- 500 g carne de vită tocată
- 1 ceapă mică tocată mărunt
- 2 căţei de usturoi zdrobiţi
- 1 linguriţă oregano
- 100 g parmezan răzuit
- 2 linguri ulei de măsline
- 500 g sos de roşii (pentru spaghete)
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriţă cimbru
- 350 g tăiţei
Mod de preparare:
Intr-un bol, amesteci ceapa, carnea tocată, usturoiul, oregano şi jumătate din cantitatea de parmezan. Adaugi un praf de sare şi de piper.
Din compoziţia obţinută, modelezi chifteluţe cât mai mici ca mărime. Intr-un vas neaderent, încingi uleiul şi prăjeşti chifteluţele la foc potrivit, timp de 10 minute, până când se rumenesc şi se pătrund. Torni deasupra sosul de roşii, adaugi foaia de dafin, 1 linguriţă de cimbru şi 100 ml de apă.
Laşi să fiarbă la foc mic timp de 10 minute. Intre timp, fierbi tăiţeii conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj. Ii laşi să se scurgă foarte bine de apă şi îi împărţi în farfurii.
Aşezi deasupra lor chifteluţe cu sos, presari parmezanul rămas si servesti imediat.
Chiftelute marinate cu taitei
Pofta buna!