Chiftelute marinate cu taitei

Printeaza

Chiftelute marinate cu taitei din: carne de vita, ceapa, usturoi, oregano, parmezan, ulei de masline, sos de rosii, dafin, cimbru, taitei.

 

Ingrediente:Chiftelute marinate cu taitei

  • 500 g carne de vită tocată
  • 1 ceapă mică tocată mărunt
  • 2 căţei de usturoi zdrobiţi
  • 1 linguriţă oregano
  • 100 g parmezan răzuit
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 500 g sos de roşii (pentru spaghete)
  • 1 foaie de dafin
  • 1 linguriţă cimbru
  • 350 g tăiţei

 

Mod de preparare:

Intr-un bol, amesteci ceapa, carnea tocată, usturo­iul, oregano şi jumătate din cantitatea de parmezan. Adaugi un praf de sare şi de piper.

Din compoziţia obţinută, modelezi chifteluţe cât mai mici ca mări­me. Intr-un vas neaderent, încingi uleiul şi prăjeşti chifteluţele la foc potrivit, timp de 10 minute, până când se rumenesc şi se pătrund. Torni deasupra sosul de roşii, adaugi foaia de dafin, 1 linguriţă de cimbru şi 100 ml de apă.

Laşi să fiarbă la foc mic timp de 10 minute. Intre timp, fierbi tăiţeii conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj. Ii laşi să se scur­gă foarte bine de apă şi îi împărţi în farfurii.

Aşezi deasupra lor chifteluţe cu sos, presari parmezanul rămas si servesti imediat.

 

 

Chiftelute marinate cu taitei

Chiftelute marinate cu taitei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.