Chiftelute marinate de curcan
PrinteazaChiftelute marinate de curcan din: piept de curcan, ceapa, oregano, busuioc, coaja de lamaie, ou, ulei, rucola, conserva de rosii, usturoi, chilli, otet.
Ingrediente:
- 350 g piept de curcan
- 1 ceapă, tocată
- 1 linguriţă oregano şi busuioc
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 ou
- ulei pentru uns
- rucola proaspătă pentru servit
Pentru sosul de roşii:
- 400 g conservă de roşii în suc
- 1 lingură piure de roşii
- 2 căţei de usturoi, zdrobit
- 1 praf de chilli
- 1 linguriţă oţet balsamic
Mod de preparare:
Dă carnea cu ceapa, verdeaţa coaja de lămâie prin maşina de tocat sau mărunţeşteîn tocătorul electric. Adaugă oul şi amestecă pentru omogenizare.
Modelează 18 chiftele mici rotunde şi aşază pe tava tapetată cu hârtie de copt, până in momentul folosirii.
Pentru a prepară sosul de rosii, fierbe roşiile, piureul, usturoiul, praful de chilli şi oţetul la foc mic 10 min, adaugă sare şi piper după gust.
Unge cu ulei chiftelele şi rumeneşte-le uniform într-un vas neaderent. Toarnă deasupra sosul de roşii şi fierbe 5-10 min până când se pătrund.
Presară busuioc sau rucola şi serveşte.
Chiftelute marinate de curcan
Pofta buna!