Chiftelute marinate de curcan

Printeaza

Chiftelute marinate de curcan din: piept de curcan, ceapa, oregano, busuioc, coaja de lamaie, ou, ulei, rucola, conserva de rosii, usturoi, chilli, otet.

Ingrediente:

  • 350 g piept de curcan
  • 1 ceapă, tocată
  • 1 linguriţă oregano şi busuioc
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 ou
  • ulei pentru uns
  • rucola proaspătă pentru servit

Pentru sosul de roşii:

  • 400 g conservă de roşii în suc
  • 1 lingură piure de roşii
  • 2 căţei de usturoi, zdrobit
  • 1 praf de chilli
  • 1 linguriţă oţet balsamic

 

Mod de preparare:

Dă carnea cu ceapa, verdeaţa coaja de lămâie prin maşina de tocat sau mărunţeşteîn tocătorul electric. Adaugă oul şi amestecă pentru omogenizare.

Modelează 18 chiftele mici rotunde şi aşază pe tava tapetată cu hârtie de copt, până in momentul folosirii.

Pentru a prepară sosul de rosii, fierbe roşiile, piureul, usturoiul, praful de chilli şi oţetul la foc mic 10 min, adaugă sare şi piper după gust.

Unge cu ulei chiftelele şi rumeneşte-le uniform într-un vas neaderent. Toarnă deasupra sosul de roşii şi fierbe 5-10 min până când se pătrund.

Presară busuioc sau rucola şi serveşte.

Chiftelute marinate de curcan

Chiftelute_marinate_de_curcan

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.