Chiftelute marinate cu sos de tarhon
PrinteazaChiftelute marinate cu sos de tarhon din: carne, ceapa, paine, morcov, cartofi, ou, sare, piper, marar, patrunjel, pesmet, ulei, rosii, faina, otet, zahar, boabe de piper, tarhon in otet.
pentru chiftelute:
- 500 g carne
- 1 ceapa
- 1 felie paine
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 ou
- sare
- piper
- cate 1 legatura marar si patrunjel
- 1 lingura pesmet
- 100 ml ulei
pentru sos:
- 1/2 kg rosii coapte sau 2 linguri bulion
- 1 lingura ulei
- 1 lingurita faina
- 1 lingura otet
- 1 lingurita zahar
- 3-4 boabe de piper
- sare
- 1-2 legaturi tarhon sau 2 linguri tarhon in otet
Mod de preparare:
Toci ceapa si o calesti putin in 1 lingura de ulei. Tai carnea în cuburi şi o treci prin maşina de tocat împreună cu felia de pâine, in prealabil inmuiata in lapte sau apa si bine stoarsa.
Dai prin masina de tocat un morcov si un cartof crud sau fiert.
Adaugi oul, mararul si patrunjelul fin tocate, ceapa, sare si piper dupa gust.
Din pasta de carne, formezi chiftelutele pe care le treci prin pesmet si le prajesti in uleiul incins. Le scoti pe servete absorbante.
Pentru sos, speli roşiile, le tai în cubuleţe şi le fierbi puţin, apoi le treci prin sită. Incingi uleiul, presari făina şi amesteci până se formeaza o pasta galbuie omogena.
Torni bulionul diluat sau sucul obtinut prin stoarcerea rosiilor, otetul, zaharul, sare, piper si tarhonul tocat marunt.
Lasi sa fiarba totul 5-6 minute.
In sosul obtinut, pui la fiert chiftelele, pentru 10 minute.
Inainte de a servi chiftelutele marinate, presari in farfurie frunze de tarhon fin tocate.
Chiftelute marinate cu sos de tarhon
Pofta buna!