Chiftelute marinate cu sos
PrinteazaChiftelute marinate cu sos din: carne tocata, cartofi, oua, usturoi, morcov, ceapa, marar, paine, faina, sare, piper, ulei, suc de rosii, zahar, otet, usturoi, foi de dafin.
Ingrediente:
- 500 g carne tocata amestec de vita cu porc
- 2 cartofi
- 2 oua
- 4 catei de usturoi
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 legatura marar
- 1 felie paine
- 200 g faina
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
pentru sos:
- 300 g suc de rosii proaspat
- 1 lingura zahar
- 2 linguri otet
- 3 catei de usturoi
- 3 foi de dafin
- sare dupa gust
- piper
Mod de preparare:
Pentru chifteluţe, toci ceapa şi mărarul şi pisezi usturoiul. Dai cartofii şi morcovul prin râzătoare, înmoi felia de pâine în apă, apoi le storci bine înainte dea le pune în compoziţie.
Amesteci cu carnea tocată ceapa, mărarul, ouăle, mor-covul, cartofii, sarea şi piperul.
Când toate ingredientele s-au combinat, poţi începe să faci chiftele în ce forme vrei.
Incingi uleiul, dai chiftelele prin faina şi le prăjeşti, în baie de ulei şi le scoţi pe un şervet absorbant.
Pentru sos, amesteci sucul de roşii cu oţetul, zahărul, piperul, sarea, usturoiul pisat şi foile de dafin şi le fierbi într-o cratiţă la foc mic.
Când începe să bolborosească, pui chiftelele si mai lasi 15 minute.
Chiftelute marinate cu sos
Pofta buna!