Chiftelute de merluciu
PrinteazaChiftelute de merluciu din: file de merluciu, usturoi, ceapa, paine, malai, seminte de chimen, oregano, sare, piper, ulei si lamaie.
- 700 g file de merluciu
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 5 felii de paine
- 3 linguri malai
- 1 lingurita seminte de chimen
- 1 lingurita coriandru
- 1 lingurita oregano
- sare
- piper
- ulei pentru prajit, pesmet
- lamaie
Mod de preparare:
Fileurile se curăţă de oase, dacă sunt, şi se toacă mărunt. Ceapa şi căţeii de usturoi se curăţă şi se toacă mărunt.
Feliile de pâine se înmoaie în apă, apoi se storc şi se pasează cu o furculiţă. Intr-un castron mare se pun: peştele, pâinea pasată, ceapa şi usturoiul.
Se presară mălaiul, chimenul pisat, sare şi piper după gust, coriandrul, oregano, şi se amestecă. Din pasta obţinută se formează chifteluţe care se tăvălesc prin pesmet, apoi se prăjesc în ulei bine încins.
Se scot pe şervete absorbante şi se mai lasă la scurs. Pot fi servite în zilele cu dezlegare la peşte cu un sos de roşii picant şi salată verde.
Chiftelute de merluciu
Pofta buna!