Chiftelute de miel cu dovlecei si rosii

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftelute de miel cu dovlecei si rosii din: carne de miel, paine inmuiata in lapte, oua, usturoi, ulei de masline, patrunjel verde, seminte de susan, rosii, dovlecei, supa de zarzavat, vin alb, sare si piper.

Ingrediente:Chiftelute de miel cu dovlecei si rosii

  • 500 g carne de miel
  • 1 felie de paine inmuiata in lapte
  • 2 oua
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura seminte de susan
  • 4 rosii
  • 2 dovlecei
  • 100 ml supa de zarzavat
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Treceti carnea prin masina de tocat, apoi amestecati-o cu ouale batute, painea scursa de apa, usturoiul pisat, jumatate din patrunjel, tocat marunt , susanul, sare si piper.

Amestecati bine pentru a obtine o compozitie omogena. Formati din aceasta compozitie chiftelute, pe care puneti-le intr-un vas termorezistent.

Printre chiftelute asezati felii de dovlecei (necuratati de coaja) si bucati de rosii. Turnati deasupra uleiul, supa de zarzavat si vinul si puneti vasul la cuptor penru 35-45 de minute. Serviti preparatul cald.

Chiftelute de miel cu dovlecei si rosii

Chiftelute de miel cu dovlecei si rosii

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.