Chiftelute de miel cu dovlecei si rosii
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute de miel cu dovlecei si rosii din: carne de miel, paine inmuiata in lapte, oua, usturoi, ulei de masline, patrunjel verde, seminte de susan, rosii, dovlecei, supa de zarzavat, vin alb, sare si piper.
- 500 g carne de miel
- 1 felie de paine inmuiata in lapte
- 2 oua
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 lingura seminte de susan
- 4 rosii
- 2 dovlecei
- 100 ml supa de zarzavat
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Treceti carnea prin masina de tocat, apoi amestecati-o cu ouale batute, painea scursa de apa, usturoiul pisat, jumatate din patrunjel, tocat marunt , susanul, sare si piper.
Amestecati bine pentru a obtine o compozitie omogena. Formati din aceasta compozitie chiftelute, pe care puneti-le intr-un vas termorezistent.
Printre chiftelute asezati felii de dovlecei (necuratati de coaja) si bucati de rosii. Turnati deasupra uleiul, supa de zarzavat si vinul si puneti vasul la cuptor penru 35-45 de minute. Serviti preparatul cald.
Chiftelute de miel cu dovlecei si rosii
Pofta buna!