Chifteluţe de miel cu masala
PrinteazaO reteta de chiftelute de miel cu masala din: carne slaba de miel, ceapa, usturoi, ardei iute, menta, frunze de coriandru, ghimbir, curcuma, foi de dafin, zeama de lamaie, rosii, ou, ulei de masline extravirgin si sare.
- 500 g carne slabă de miel tocată
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 1 ardei iute verde
- 1 crenguţă de mentă proaspătă
- 1 lingură frunze de coriandru
- 1 bucăţică de ghimbir
- 1 linguriţă curcuma (pulbere)
- 2-3 foi de dafin
- 1/2 lămâie (zeama)
- 2-4 roşii
- 1 ou
- ulei de masline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Toacă mărunt usturoiul, ceapa, ghimbirul curăţat de coajă, ardeiul iute, menta şi frunzele de coriandru. Amestecă carnea tocată de miel cu zeama de lămâie, curcuma, oul şi un praf de sare. Modelează din această compoziţie chifteluţe de mărimea unei nuci.
Umple o oală pe jumătate cu apă şi pune-o la fiert. Aşază deasupra oalei o strecurătoare unsă cu ulei de măsline. Pune în strecurătoare chifteluţele, acoperă-le cu un capac şi lasă-le să fiarbă la abur, la foc mic, circa 30 de minute.
Taie roşiile cuburi şi amestecă-le cu condimentele tocate şi cu foile de dafin într-o cratiţă. Adaugă chifteluţele şi fierbe-le câteva minute, ca să se întrepătrundă bine aromele.
Chifteluţe de miel cu masala
Pofta buna!