Chifteluţe de miel cu masala

Printeaza

O reteta de chiftelute de miel cu masala din: carne slaba de miel, ceapa, usturoi, ardei iute, menta, frunze de coriandru, ghimbir, curcuma, foi de dafin, zeama de lamaie, rosii, ou, ulei de masline extravirgin si sare.

Ingrediente:Chifteluţe de miel cu masala

  • 500 g carne slabă de miel tocată
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute verde
  • 1 crenguţă de mentă proaspătă
  • 1 lingură frunze de coriandru
  • 1 bucăţică de ghimbir
  • 1 linguriţă curcuma (pulbere)
  • 2-3 foi de dafin
  • 1/2 lămâie (zeama)
  • 2-4 roşii
  • 1 ou
  • ulei de masline extravirgin
  • sare

 

Mod de preparare:

Toacă mărunt usturoiul, ceapa, ghimbirul curăţat de coa­jă, ardeiul iute, menta şi frunzele de coriandru. Amestecă carnea tocată de miel cu zeama de lămâie, curcuma, oul şi un praf de sare. Modelează din această com­poziţie chifteluţe de mărimea unei nuci.

Umple o oală pe jumătate cu apă şi pune-o la fiert. Aşază deasupra oalei o strecurătoare unsă cu ulei de măsline. Pune în strecurătoare chifteluţele, acoperă-le cu un capac şi lasă-le să fiarbă la abur, la foc mic, circa 30 de minute.

Taie roşiile cuburi şi amestecă-le cu condimentele tocate şi cu foile de dafin într-o cratiţă. Adaugă chiftelu­ţele şi fierbe-le câteva minute, ca să se întrepătrundă bine aromele.

Chifteluţe de miel cu masala

Chifteluţe de miel cu masala

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.