Chiftelute de morcovi şi carnaciori
PrinteazaChiftelute de morcovi şi carnaciori din: cartofi, morcovi, ou, carnaciori, usturoi, faina, lapte, maghiran, chimen, piper, sare, ulei.
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 150 g morcovi
- 1 ou
- 150 g carnaciori
- 2-3 catei de usturoi
- 100 g faina
- 100 ml lapte
- 1 lingura maghiran
- 1 lingurita chimen
- 1 praf piper macinat
- sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
decojesc cartofii, se spală şi se şterg; se rad pe răzătoarea mare. Se decojesc morcovii, se spală şi se rad pe răzătoarea mică.
lasă să se scurgă cartofii şi se păstrează zeama cu amidon scursă. Se storc morcovii. Se taie bucăţele cârnăciorii.
Se curăţă şi se toacă usturoiul. Se amestecă într-un castron amidonul dizolvat cu morcovi raşi, ou bătut, cârnăciori, făină şi lapte, împreună cu cartofii.
sărează şi se condimen¬tează cu usturoi, maghiran, chimen şi piper.
încinge uleiul şi se pune câte un polonic de aluat; se aplatizează şi se prăjesc pe ambele feţe, astfel încât să devină rumen-aurii.
Chiftelute de morcovi şi carnaciori
Pofta buna!