Midiile sunt moluște bivalve care trăiesc în apele sărate și dulci de pe tot globul, renumite atât pentru valoarea lor ecologică, cât și pentru contribuția lor semnificativă la bucătăria internațională. Aceste creaturi fascinante joacă un rol crucial în menținerea sănătății ecosistemelor acvatice, filtrând apa […]
Chiftelute de morcovi si mere
PrinteazaChiftelute de morcovi si mere: morcovi, mere, zahar, lapte, smantana, gris, unt.
Ingrediente:
- 1 kg morcovi
- 2 mere
- 2 linguri zahăr
- 200 ml lapte
- 100 g smântână
- 100 g griş
- 50 g unt
Mod de preparare:
Chiftelute de morcovi si mere: Morcovii îi cureţi, îi speli, îi razi şi îi fierbi în lapte. Când sunt fierţi, torni grisul în ploaie, amestecând continuu, pentru a nu se face cocoloaşe.
Adaugi apoi zahărul şi amesteci. Separat, speli merele, le cureţi de coajă, le dai pe râzătoare şi le introduci în compoziţia cu morcovi, amestecând bine.
Ungi o tavă cu unt, pui în ea grămăjoare din compoziţia obţinută, la distanţă unele de altele.
Grămăjoarele le uligi cu smântână şi introduci tava în cuptor. Când sunt coapte, le serveşti simple sau cu smântână.
Pofta buna!
Macarons cu Migdale și Ciocolată cu Lapte
din: faina de migdale, zahar pudra, albusuri de ou, zahar granulat, crema de tartar, ciocolata cu lapte, frisca, unt nesarat. Macarons, aceste bijuterii ale patiseriei franceze, sunt mai mult decât o simplă gustare; ele sunt o experiență culinară rafinată, care combină texturi delicate cu arome intense. Varianta noastră […]
Pui cu Cimbru și Lămâie – Deliciu Aromat și Ușor de Preparat
Deliciu Aromat și Ușor de Preparat din: piept de pui, cimbru, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline, usturoi, sare, piper. Această rețetă simplă și delicioasă de pui cu cimbru și lămâie aduce un gust suav și aromatic în farfurie. Marinada formată din cimbru proaspăt, lămâie zemoasă, […]