Chiftelute de morcovi in sos tomat

Printeaza

O reteta de chiftele de morcovi cu sos tomat, cartofi, gris, margarina, usturoi, ceapa, piper si ulei.

Ingrediente :

  • 800 g morcoviChiftelute de morcovi in sos tomat
  • 2 cartofi
  • 2 linguri rase griş
  • 200 g margarină
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 4 căţei usturoi
  • 1 ceapă mică
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi morcovii, îi speli, îi dai pe râzătoare şi îi presezi bine ca să se scurgă bine zeama (pe care nu o arunci).

Ii ames­teci apoi cu grişul, pui sare şi piper după gust şi formezi chifteluţe pe care le prăjeşti în 150 g mar­garină încinsă. După ce le-ai pregătit pe toate le laşi deoparte şi prepari sosul: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în restul de margarină încinsă.

Adaugi pasta de tomate, apoi stingi cu zeama de morcovi păstrată şi 200 ml apă şi pui chifteluţele. Potriveşti de sare şi piper şi mai laşi pe foc încă 15 minute.

La sfârşit pui usturoiul tocat şi mai dai într-un clocot, două.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.