Chiftelute muntenesti
PrinteazaChiftelute muntenesti din: carne tocata, ceapa, franzela, lapte, patrunjel, marar, oua, cimbru, sare si piper.
- 1 carne tocata
- 1 ceapa mare
- 5-6 felii franzela
- 250 ml lapte
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- 2 oua
- 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa curăţată, spălată şi tocată cât mai mărunt.
Adăugaţi feliile de pâine înmuiate în lapte şi stoarse, apoi verdeaţa tocată mărunt, cimbru, ouăle, sare şi piper după gust.
Omogenizaţi bine compoziţia şi faceţi cu palmele umezite chiteluţe potrivite şi puneti-le într-o tavă, pe hârtie de copt.
Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 45 de minute.
Chiftelute muntenesti
Pofta buna!