Chiftelute de naut cu coriandru, chimen si patrunjel
PrinteazaChiftelute de naut cu coriandru, chimen si patrunjel din: boabe de năut, usturoi, patrunjel, coriandru, ceapa, susan, coriandru măcinat, chimen măcinat, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g boabe de năut
- 6 căţei usturoi
- 1/2 legătură pătrunjel
- 1/2 legătură coriandru
- 1/2 ceapă albă
- o linguriţă bicarbonat
- o linguriţă susan
- 2 linguriţe coriandru măcinat
- 2 linguriţe chimen măcinat
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Boabele se năut se pun la înmuiat în apă rece si se lasă 24 de ore.
Bine scurse şi bine uscate se pun apoi în blender si se mărunţesc.
Pasta obţinută se pune într-un vas, se adaugă usturoiul si ceapa măruntite, verdeţurile, condimentele şi bicarbonatul.
Se amestecă şi apoi se potriveşte gustul de sare si piper.
In uleiul încins se pun cu lingura mici cantităţi din pasta de năut. Se scot chifteluţele apoi pe servete de hârtie.
Chiftelute de naut cu coriandru, chimen si patrunjel
Pofta buna!