Chiftelute de naut cu coriandru, chimen si patrunjel

Printeaza

Chiftelute de naut cu coriandru, chimen si patrunjel din: boabe de năut, usturoi, patrunjel, coriandru, ceapa, susan, coriandru măcinat, chimen măcinat, ulei, sare, piper.

Chiftelute_de_naut_cu_coriandru_chimen_si_patrunjel

Ingrediente:

  •  500 g boabe de năut
  •  6 căţei usturoi
  •  1/2 legătură pă­trunjel
  •  1/2 legătură coriandru
  •  1/2 ceapă albă
  •  o linguriţă bicarbonat
  •  o linguriţă susan
  •  2 linguriţe coriandru măcinat
  •  2 linguriţe chimen măcinat
  •  ulei pentru prăjit
  •  sare
  •  piper

Mod de preparare:

Boabele se năut se pun la înmuiat în apă rece si se lasă 24 de ore.

Bine scurse şi bine uscate se pun apoi în blender si se mărunţesc.

Pasta obţinută se pune într-un vas, se adaugă usturoiul si ceapa măruntite, verdeţurile, condimentele şi bicarbonatul.

Se amestecă şi apoi se potri­veşte gustul de sare si piper.

In uleiul încins se pun cu lingura mici cantităţi din pasta de năut. Se scot chifteluţele apoi pe servete de hârtie.

 

Chiftelute de naut cu coriandru, chimen si patrunjel

Chiftelute_de_naut_cu_coriandru_chimen_si_patrunjel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.