Chiftelute de naut cu sos si tagliatelle
PrinteazaChiftelute de naut cu sos si tagliatelle din: năut, usturoi, pătrunjel, bicarbonat, ceapă, sare, piper, tagliatelle, rosii, ulei de măsline, usturoi, oregano.
Ingrediente:
- 250 g năut
- 2 căţei de usturoi
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 1 linguriţă cu bicarbonat
- 1 ceapă mică
- 2-3 linguri cu făină
- sare
- piper
Ingrediente pentru sos:
- 300 g tagliatelle
- 500 g rosii
- 2-3 linguri cu ulei de măsline
- 1 -2 căţei de usturoi
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare:
Acoperă nâutul cu apă şi lasă-l la înmuiat peste noapte. Apoi pune-l la fiert în apă cu sare pentru 30 ple minute.
Pune într-un mixer boabele de năut, verdeaţa, ceapa, bicarbonatul încorporat în faină, un praf de sare şi de piper, căţeii de usturoi. Mixează până ce obţii o textură fină.
Modelează cu mâinile unse cu ulei chifteluţele de năut şi pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, Dă-o la cuptor 15-25 de minute sau până când chiftelele devin-aurii.
Intre timp, pregăteşte sosul de roşii. încinge usturoiul feliatîn uleiul înfierbântat şi adaugă roşiile date pe râzătoare.
Pune un praf de sare şi acoperă.
Lasă să fiarbă cinci minute şi dă deoparte. Adaugă sare, piper şi oregano după gust şi pune chifteluţele de năut coapte. Serveşte-le cu paste tagliatelie fierte al dente.
Chiftelute de naut cu sos si tagliatelle
Pofta buna!
Nu-mi plac chiftelel de naut