Chiftelute de naut
PrinteazaChiftelute de naut din: naut, fasole boabe, ceapa, usturoi, patrunjel, faina, chimen, coriandru, boia dulce, busuioc, sare, ulei.
- 200 g naut
- 500 g fasole boabe
- o ceapa
- 3 catei de usturoi
- o legatura patrunjel
- 3 linguri faina
- o lingurita chimen macinat
- o lingurita coriandru macinat
- o lingurita boia dulce
- 3 linguri busuioc proaspat, tocat
- sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Cu o seară înainte, se pun la înmuiat năitul şi fasolea. Se scurg a doua zi şi se fiera 45 de minute în oala sub presiune.
Se mixează năutul şi fasolea şi se adaugă oătrunjel tocat, ceapă tocată mărunt, usturoi pisat, făină, mirodenii si sare.
Se amestecă bine cu mâna, se adaugă foarte puţină apă, doar dacă pasta e prea uscată, şi se dă la frigider 30 de minute.
Cu mâinile umezite se formează chiftele care se prăjesc în baie de ulei încins. Se scot pe şervete de hârtie.
Chiftelute de naut
Pofta buna!