Chiftelute de orez
PrinteazaO reteta de chiftelute de orez din: orez basmati, mei, apa, branza de vaci, ceapa verde, verdeturi aromate, sare, piper, praf de curry si chimen.
- 1 ceasca orez basmati
- 1 ceasca mei
- 3 cesti apa
- 1 ou (sau 3 linguri branza de vaci)
- 1 ceapa verde
- 1 legatura verdeturi aromate
- sare
- piper
- praf de curry
- chimen macinat
Mod de preparare:
Se pun la fiert 3 ceşti de apă cu orez şi mei. După ce clocoteşte, se stinge focul şi se lasă să se odihnească cea 20 min. Se ia vasul de pe foc şi se înglobează în compoziţie ceapă tocată şi ou.
Se amestecă; aluatul nu trebuie să fie prea moale. El se întăreşte progresiv, pe măsură ce se răceşte. Se încorporează mirodenii şi verdeaţă şi se modelează chiftelute, care se tăvălesc printr-un amestec de făină integrală şi pesmet. Se prăjesc chifteluţele la foc mijlociu.
Chiftelute de orez
Pofta buna!