Chiftelute de orez

Printeaza

O reteta de chiftelute de orez din: orez basmati, mei, apa, branza de vaci, ceapa verde, verdeturi aromate, sare, piper, praf de curry si chimen.

Ingrediente:Chiftelute de orez

  • 1 ceasca orez basmati
  • 1 ceasca mei
  • 3 cesti apa
  • 1 ou (sau 3 linguri branza de vaci)
  • 1 ceapa verde
  • 1 legatura verdeturi aromate
  • sare
  • piper
  • praf de curry
  • chimen macinat

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert 3 ceşti de apă cu orez şi mei. După ce clocoteşte, se stinge focul şi se lasă să se odihnească cea 20 min. Se ia vasul de pe foc şi se înglobează în compoziţie ceapă tocată şi ou.

Se ames­tecă; aluatul nu trebuie să fie prea moale. El se întăreşte progresiv, pe măsură ce se răceşte. Se încorporează mirodenii şi verdeaţă şi se modelează chiftelute, care se tăvălesc printr-un ames­tec de făină integrală şi pes­met. Se prăjesc chifteluţele la foc mijlociu.

Chiftelute de orez

Chiftelute de orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.